Navigere opp
Logg på
 
 
 
Du er her FEFO > FeFo Norsk > Jakt > Småvilt
Foto: Lena Kristiansen

Småvilt

Jaktkortsalget startet 1.august på Finnmarkseiendommen. Før du kjøper jaktkort må statlig jegeravgift være betalt. Aktivering av jaktkort og fangstrapportering er pliktig. Jegere må sette seg inn i vilkår for jakt som er beskrevet i småviltbrosjyren.

 

Velkommen til småviltjakt på Finnmarkseiendommen

Småviltjakt på Finnmarkseiendommen er delt inn i 131 jaktfelt, der jegerne på forhånd skal registrere hvor de skal jakte. Fangstrapportering skjer også på jaktfeltnivå. Dette skal sikre en kunnskapsbasert og bærekraftig forvaltning av småviltet.

I jaktsesongen 2013/14 var det 5000 småviltjegere i Finnmark med høyest jakttrykk * (*antall jegere pr kvadratkilometer) i Hasvik kommune på Sørøya

Når jaktkortet ditt er aktivert i et jaktfelt, er kortet også gyldig i resten av kommunen (kommunekort) eller på hele Finnmarkseiendommen (fylkeskort). Dagskort og ukekort er gyldig på hele Finnmarkseiendommen.

FeFo har innført reguleringer for å sikre en bærekraftig forvaltning av småviltet i det enkelte jaktfelt. De nye reguleringer innebærer begrensinger i adgangen for tilreisende på de mest populære jaktfeltene. Bosatte i Finnmark har adgang til jakt i alle jaktfelt hele jaktsesongen.  Enkeltarter kan få innkortet jakttid og det kan opprettes lokale fredningsområder ved behov.
 
NB! Det er innført pliktig aktivering av jaktkort og fangstrapportering bl.annet for å sikre en kunnskapsbasert forvaltning av småviltet for kommende generasjoner i Finnmark fylke. 
 

Se vilkår for småviltjakt

Småviltbrosjyren 2014- 2015​ 

 
Kjøp av jaktkort
 
Det er ulik pris på jaktkortene, avhengig av din alder og hvor du bor. Det er derfor viktig at du oppgir riktig informasjon ved kjøp.  Fødselsdato kontrolleres mot jegernummer. Prisen justeres automatisk etter alder og bosted.
 
OBS! For tilreisende jegere er sesongkortet for kommuner ikke gyldig  før 25. sept. Jaktkortet må aktiveres for det enkelte jaktfelt med rett dato.
   Kjøp jaktkort
​Bosatte i Finnmark ​ ​ ​ ​

Korttype

Kr

Sesongkort bostedskommune ​285
Sesongkort annen kommune ​400
Sesongkort fylke ​820
Under 20 år​​ ​ Sesongkort bostedskommune 60​​
Sesongkort fylke ​125
​ ​ ​
*Tilreisende jegere​ ​ ​ ​ Korttype

​Kr

Dagskort ​195
​Ukekort ​1180
Sesongkort kommune i perioden 25.09- 15.04 ​925
Under 20 år​​ ​ ​Dagskort ​50
Sesongkort fylke ​205
* Gjelder ikke snarefangst av rype
   Kortselgere tar ett gebyr på kr 60,- ved salg av jaktkort
 
NB! Ungdom under 20 år får automatisk rabattert pris på jaktkort ved kjøp.
 
Alle som vil utøve jakt eller fangst i Norge må løse jegeravgift. Avgiften gjelder i  hele Norge, uansett grunneierforhold. Jegeravgiften er et vilkår for å  løse jaktkort på Finnmarkseiendommen. Lenke:
Jegerregisteret logo.PNG
 
NB! Du behøver ikke å aktivere jaktkort for jakt på rovvilt som gaupe, jerv, rødrev, mink, mår, røyskatt, mårhund eller kråkefugl. Husk at fangstrapportering​ etter endt jakt.

Håper du får gode jaktopplevelser i Finnmark. 
 

Kontaktperson ved FeFo utmarksavdeling

Even Borthen Nilsen

Utmarksforvalter

Servicetelefon: 09975
Mobil: 926 87 818

E-post: ebn@fefo.no

Besøksadresse:

Torget, 9700 Lakselv

​​​​​​​​

 
 
 

Finnmarkseiendommen • Finnmárkkuopmodat

Hovedkontor: Torget, 9700 Lakselv | Postadr: Postboks 133, 9811 Vadsø | Fakturaadr: Postuttak, 9509 Alta | Org.nr: 989 480 731 | Tlf: 09975 | E-post: post@fefo.no