FEFO

Aktuelt

Styret i FeFo har vedtatt å sende Nussir-saken til Kongen i statsråd for endelig avgjørelse.

Over 20 skriftlige innspill og mer enn 1600 svar på nettundersøkelsen var kommet inn da høringsfristen om endringer i småviltjakta i Finnmark gikk ut.

Fredag 9. mars sa et enstemmig dommerkollegium i landets høyeste domstol at FeFo – på vegne av innbyggerne i Finnmark – fortsatt skal være eier og forvalter av grunnen i Nesseby. Vi er glade for

Jegere i Finnmark felte 3.967 liryper i løpet av jaktsesongen 2017/2018. Det er under en fjerdedel av fangsten året før, og i samsvar med målet som ble satt etter rypetakseringen.

Aldri før har det blitt tatt så mye storlaks som i fjor. I flere av i lakseelvene i Finnmark ble det satt rekorder i 2017.

Antallet finnmarkinger som skaffet seg gratis fiskekort, økte med 325 prosent i 2017. Totalt ble 56.321 fisk innrapportert, og det er røya som er mest populær.

I år er det 25 år siden Samefolkets dag ble feiret for første gang. 

 

Nå er vi klare for en ny sesong med flotte perleturer.  

Denne uka starter Nesseby-saken i Høyesterett. For FeFo er det ikke avgjørende hvem som vinner, men at rettighetene og dermed prinsippene blir fastslått av landets høyeste domstol.

For første gang deler FeFo ut Grønne midler for andre gang på et år. Det største tilskuddet under tildelingen høsten 2017 går til Hammerfest og omegn turlag.

Fant du det du lette etter?