FEFO

170.000 kroner til samisk tradisjonskunnskap

Disse fikk penger fra FeFo.

I denne tildelingsrunden har FeFo særlig støttet tiltak som skal overføre samisk tradisjonskunnskap til unge.

- Verdiene fra naturen skal bli i Finnmark og gå til samfunnsnyttige formål. Å sikre at samisk tradisjonskunnskap videreføres og at mer av naturressursene brukes, er viktig for oss. Vi vil gjerne bidra til dette, sier leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i FeFo, Robert Greiner.

FeFo opprettet i januar sju støtteordninger på til sammen 4,2 millioner kroner. En av støtteordningene heter FeFo meahcásteapmi / tradisjonell naturbruk og er på 200.000 kroner.

- I vår første tildeling har vi støttet tiltak som fremmer vårandejakt, garnisfiske under isen, skjæring av sennagress, opplæring i plantefarging, sanking av duodjiemner og opplæring av kokkelærlinger innen tradisjonell bearbeiding av råvarer, sier Greiner

Disse fikk støtte:

  • Bávttajohgiera siida, Kautokeino – 40.000 kroner
  • Opplæringskontoret i Finnmark, Alta – 40.000 kroner
  • Nuorta Finnmárkku Sámiid duodji, Nesseby - 30.000 kroner
  • Jan Ole Buljo, Kautokeino – 30.000 kroner
  • Jørgen M Eira, Kautokeino – 30.000 kroner
     

FeFo har tidligere i år gitt én million kroner til bygging av Nordkapptrappa, 600.000 til omstillingsorganisasjonen Ovddos AS i Kautokeino, 346.000 kroner til et forskningsprosjekt om forvaltning av Finnmark ved UiT Norges Arktiske Universitet og 220.400 kroner til friluftslivet i Finnmark.

- Vi oppfordrer alle til å sjekke ut våre støtteordninger på vår hjemmeside, avslutter Greiner.

Sjekk ut våre støtteordninger her!​​​​​​​