FEFO

Aktuelt
fjellrype_kull_vinter(1)

Dagskvotene for rypejakta økes. Samtidig innføres det sesongkvote for skogsfugl.

fefobygget

Det nye hovedkontoret ble bygd seks millioner kroner under budsjett. 95 kroner av hver hundrelapp FeFo har brukt, har gått til lokale virksomheter.

rypepar_høst

Tall fra rypetellingen i august, hensynet til lokal bruk og moderat pågang fra tilreisende jegere er bakgrunnen for at FeFo nå ikke åpner for å øke antallet jaktkort på Finnmarkseiendommen.

harejakt

Her får du jaktkort for hare.

Lørdag 8. september kl. 00:00 legger vi ut for salg jaktkort for hare (dagskort) i jaktfeltene HAS2-Hasvik, MAS1-Ingøy og MAS5-Rolvsøy.

Kortene vil kunne kjøpes for jakt fra og med 17. september.

Jaktkortet kjøper du på: https://www.fefo.no/jakt/smavilt/

NB: Dagskort for rypejakta i disse feltene er utsolgt.

Fra høsten 2018 innføres egenveiing av elg i Finnmark. Fjorårets prøveordning i Karasjok og Porsanger utvides til å gjelde i alle kommunene.  Jaktlagene veier elgen selv og rapporterer slaktevekta inn til FeFo med per SMS. Det gjennomføres stikkprøvekontroller av 10 % av elgen som felles. Lokale kontroll­stasjoner er opprettet i Karasjok, Kautokeino, Alta, Porsanger, Lebesby, Tana, Vadsø og Kirkenes.

Åpne hytter for folk på tur på Sørøya er blant tiltakene som har fått Grønne midler denne våren. Over 11 millioner kroner har vi nå delt ut, siden ordningen så dagens lys.

Vil du plante trær på hytteeiendommen, og lurer på om du må ha tillatelse? Du trenger ikke søke så lenge det gjelder furu og lauvtrær, og bare rundt hytta. Men tenk på naboen.

Vi er glade for å ha fått avklaringen i Høyesterett, for den har stor betydning for alle oss som bor i Finnmark.

Hittil har forpaktere i Finnmark mottatt 4,3 millioner kroner til tiltak som skal bedre forholdene for laksestammen i lakselvene.

Resultatet fra trekningen av elgjakta og reservetildeling

 

Fant du det du lette etter?