FEFO

Ny støtteordning fra FeFo

Giisá skal bidra til bolyst og aktivitet på naturen og kulturens premisser.

Se video om Giisá

- Folk i Finnmark er grunneiere. Vår jobb er å forvalte naturressursene og sørge for at verdiene skal komme innbyggerne til gode. Derfor oppretter vi Giisá, sier direktør Jan Olli i FeFo.

Giisá betyr kiste på samisk og omfatter sju støttekategorier:

  • FeFo grønne midler
  • FeFo samarbeid
  • FeFo sponsor
  • FeFo lakseelver
  • FeFo infrastruktur
  • FeFo meahcásteapmi/tradisjonell naturbruk
  • FeFo Finnmarksloven.


- Fire av disse har vi hatt fra før, men pottene for infrastruktur, tradisjonell naturbruk og for å fremme Finnmarksloven er nye. Alle støtteordningene ønsker vi å synliggjøre bedre gjennom å samle dem i Giisá slik at det blir lettere å søke på dem, sier Olli.

4,2 millioner kroner
FeFo skal ikke sitte på store verdier fra forvaltningen av naturen, men la de gå til samfunnsnyttige formål i Finnmark – noe også Finnmarksloven krever.

I 2021 vil Giisá utgjøre 4,2 millioner kroner.

- Styret i FeFo vil i sine budsjettreguleringer avgjøre hvor mye som hvert år skal settes av i Giisá, forklarer Olli.

- Viktig med støtte, særlig under pandemien
Nordkapptrappa har fått en million kroner gjennom FeFos nye støtteordning.

- Sponsor- og støttemuligheter av større beløp er det ikke for mange av i Finnmark. Under pandemien har vi merket at noen sponsorer har satt midlene på vent. At FeFo tidlig ga en million kroner til Nordkapptrappa har vært svært viktig. Sammen med Repvåg Kraftlag sine 600.000 kroner ser folk nå at prosjektet vil bli noe av, og flere har allerede meldt at de kommer til å være med, sier leder Jan Morten Hansen i Honningsvåg Turn og idrettsforening – HTIF.

Edelh Ingebrigtsen, som er kasserer Nordkapp og Omegn Turlag og har vært involvert i Gjesvær bygde- og idrettslag, har tidligere vært med på prosjekter som er tildelt grønne midler fra FeFo.

- Vi som er små lag og foreninger vil alltid trenge støtteordninger for å få ting til å skje. Også vi har merket at tilskudd og sponsormidler ikke er like enkle å få under pandemien. Denne uka får vi flydd inn materialer for å bygge gapahuk i Gjesvær med midler fra FeFo. Dette er den første gapahuken som bygges for allmenheten på Magerøya. Vi er stolte over at Gjesvær bygde og idrettslag realiserer dette prosjektet i den vakre naturen i Gjesvær, og som vi tror vil bli et populært tilbud innen friluftslivet i Nordkapp kommune, avslutter Ingebrigtsen.

Ta en titt i Giisáen nedenfor, kanskje har den rom for dine visjoner? Søk om støtte til ditt prosjekt! Ta kontakt på rgr@fefo.no for spørsmål.
 
Giisá - verdien av naturen blir i Finnmark

Kontakt

Robert Greiner
leder kommunikasjon og samfunnskontakt
E-post
Telefon 78 95 50 00
Mobil 911 39 673